konsertoversikt.no

Nordvis Høstfest

lørdag 21. september 2019 kl. 19.00

Parkteatret Scene, Oslo

Aldersgrense: 18 år Leg.

Det lapplandske plateselskapet Nordvis følger opp suksessen fra 2017, og inviterer igjen gamle og nye venner til høstfest, lørdag 21. september.
Bhleg (SE)
Den västergötiske duoen Bhleg, med røtter i folk og svartmetall, lar seg inspirere av naturen, og søker gjennom sin musikk tilbake til menneskets opprinnelige kontakt med verdensaltets mystikk og trøst. Jordbunden og soldyrkende lager de musikk som er mørk og tung som skogbunnens muld, men som samtidig skinner som duggvått løvverk en solskinnsdag. Andreskiva, den kritikerroste Solarmegin, kom i 2018, og konserten på Nordvis høstfest er deres andre siden oppstarten i 2013. Som gjestemusikere stiller flere kjenninger fra Nordvis-familien.
Vemod
Mens vi utålmodig venter på at oppfølgeren til 2012-utgivelsen Venter på stormene selvoppfyllende skal rive tak i oss og igjen føre oss inn i Vemods naturnære, drømmende, introspektive, og abstrakte forening av mørk eterisk svartmetall og atmosfæriske ambiente lydlandskaper, så vil trøndernes bebudelse om å gjeste Nordvis høstfest komme som en kjærkommen trøst. Vemod er i stadig og nysgjerrig musikalsk utvikling, gravende i dypet av menneskesinnet for å avdekke dets indre vekst og utfordringer, kjærlighet og tap. Hvordan skal man skal leve gjennom opprivende forandring, og finne håp og mening i spennet mellom liv og død? Stemning sitter alltid i høysetet, og er hovedfokus både live og på plate. Vemod er derfor svært kresne på hvor og i hvilket selskap de opptrer. Sist Oslo-publikummet kunne oppleve dem var under Inferno Metal Festival i 2014. Dette blir en opplevelse av de helt sjeldne.
Forndom (SE)
Det sørlige Sveriges kultur og atmosfæriske landskap står sentralt Forndoms musikalske univers. Nå sist med den kritikerroste utgivelsen Dauðra Dura fra 2016. Vest for de store innsjøene ligger Södermanlands sletter, med runesteiner, gravhauger, mørke skoger og kystkultur. Gjennom lyden av ambiente kor, folketoner, og lyrikk, blir man med Ludwig Swärd på en reise tilbake til den norrøne religionen og folklorens forgangne verden, på søken etter tapt visdom. Forndoms melankolske uttrykk og tradisjonelle instrumenter bringer tilhøreren nærmere opprinnelsen og fortidens gudeverden, og avslører en kobling til naturens rytme vi synes å ha mistet. Swärd stiller med fullt band, og kommer til å spille låter fra den kommende 2019-utgivelsen.
LIK
Etter åtte tyste år slipper dødsstivheten taket og LIK kryper endelig ut av Norrlands eldgamle jord igjen for å gi oss en musikalsk opplevelse uten sidestykke. LIK er legendariske Armageddas grimme stemme, Graavs obskure enkeltmannsforetak.
LIKs okkulte rock kom til liv for for hele 19 år siden og satte seg med debuten «Må Ljuset Aldrig Nå Oss Mer» uutslettelig på kartet i 2003.
Det er med ild i våre hjerter at vi endelig kan dele med dere at LIK vil gjøre sin konsert-debut på Nordvis Höstfest 2019. Endelig skal vi få nærkontakt med den magien LIK alltid har fremkalt hos tilhørerne.

 

Populære konserter

  1. RIHANNA
  2. SIVERT HØYEM
  3. AC DC
  4. The Rolling Stones
  5. FESTKONSERT PÅ OPERATAKET
  6. Veronica Maggio
  7. PENTAGRAM (US)
  8. OLE PAUS
  9. ØSTKANTEN BLUESKLUBB PRESENTERER 1.MAI MED OPERAEN OG TROND GRANLUND
  10. WARP RIDERS