konsertoversikt.no

Saba (US)

søndag 10. mars 2019 kl. 20.00

Parkteatret Scene, Oslo

Tahj Chandler, bedre kjent som Saba, vokste opp i en musikalsk familie til lyden av soul, R&B og jazz. Han begynte å spille piano i en alder av syv, og som niåring bygde han sitt eget studio i sine besteforeldres kjeller. Allerede da visste han at det var musikk han skulle drive med, men det var imidlertid først da han hørte legendariske Bone Thugs-n-Harmony at han fant sin sanne musikalske nisje.

Det skulle være open-mic-kveldene hos YouthMedia Center og Young Chicago Authors som ga Saba selvtillit til å stå på scenen. I dag har musikeren utviklet en sound som appellerer både til old school hiphop-tilhengere og til en ny generasjon rap-fans.

I 2012 ga Saba ut mixtapen «GETCOMFORTable», som viser en katalog av unge Chicago-talenter som Thelonius Martin, DJ Such N Such, Ikon og selvsagt Saba selv. I 2014 fulgte «Comfort Zone», et selvbiografisk og reflekterende album, hvor vi blir tatt med til den kulturelt rike, men urolige byen Saba vokste opp i. Albumet, som også er inspirert av farens neo-soul-plater, ble møtt med entusiasme og ros fra kritikerne.

I 2015 kunne vi høre Saba som featuring-artist på flere sanger, deriblant Chance sin «Angels», Jenkins «Slumber» og Odd Couples «What Kings Do». Deretter kom «Temporary», feat. Tink, kanskje et av de mest kommersielle lydsporene vi har hørt fra rapperen så langt. Videre fulgte studioalbumet «Bucket List Project», med artister som Noname og Twista.

«Care for Me», rapperens siste utgivelse, er et vakkert og nærmest meditativt album, hvor tekstene dreier seg rundt Sabas fetter og mentor, som i fjor ble knivstukket og drept, depresjon og det å føle seg utelatt. Kritikerne har uttalt at dette er historiefortelling på sitt beste.

sabapivot.com
facebook.com/sabapivot

Billetter kr. 260,- + avg. I salg fra fredag 9. november kl. 09.00.
Kun ståplasser.When: Mar 10, 2019 7:00:00 PM in Oslo, Oslo

 

Populære konserter

  1. RIHANNA
  2. SIVERT HØYEM
  3. AC DC
  4. The Rolling Stones
  5. FESTKONSERT PÅ OPERATAKET
  6. Veronica Maggio
  7. PENTAGRAM (US)
  8. OLE PAUS
  9. ØSTKANTEN BLUESKLUBB PRESENTERER 1.MAI MED OPERAEN OG TROND GRANLUND
  10. WARP RIDERS